top of page
RTP_6541_edited.jpg

15. Esther Zimmerman

Mijn naam is Esther Zimmerman. Ik ben 43 jaar oud, geboren op Curaçao en ik woon al ruim 3 jaar op Bonaire. Momenteel werk ik als groepsleerkracht op basisschool het Koraal waar ik kinderen met bijzondere leerbehoeftes mag dienen. Verder ben ik ouder/voogd van 3 prachtige kinderen en woon ik samen met mijn partner in de mooie buurt genaamd Noord Saliña.

Meer over Esther

Ik ben een eerlijk persoon die doortastend, enthousiast en besluitvaardig is. Ik vind het fijn om mezelf steeds uit te dagen en stap vaak uit mijn comfortzone om nieuwe prikkels en ervaringen op te doen. Ik ben attent en behulpzaam waarbij het laatstgenoemde een van mijn sterkste kwaliteiten is. Ik heb een zeer sterk rechtvaardigheidsgevoel wat maakt dat ik slecht tegen onrecht kan.

 

Mijn motivatie om de politiek in te gaan.

Onlangs ben ik actief in de media geweest om handtekening van ouders te verzamelen voor een nieuw bekostigde basisschool op Bonaire waar kinderen met speciale leerbehoeftes onderwijs kunnen benutten. Mijn collega’s en ik hebben voor een lange periode dag en nacht gevochten om ouders en inwoonden van Bonaire de noodzaak van deze school te laten inzien. In de zoektocht naar ouders die ons initiatief wouden steunen liepen we tegen andere problemen aan zoals financiële middelen en onderwijsondersteunende voorzieningen. 

Daar is het vuur aangewakkerd en de strijdlustigheid om op te komen voor de belangen van onze inwoners, en een bijdrage te kunnen leveren aan een Bonaire waar alle Bonairianen in hun volkslied over zingen – “Pueblo humilde i sèmper kontentu, di un kondukta tur parti gabá”. Een Bonaire waar onze kinderen en kleinkinderen in rust en vrede fijn kunnen leven.

Ik was me ervan bewust dat om dit te bereiken ik een grotere platform nodig had. Daar waar ik daadwerkelijk het verschil kan uitmaken. Zo begon ik me te verdiepen in de politiek. Ik begon de eilandsraad Bonaire op facebook frequent te volgen en sprak vaak genoeg met mijn zus over verschillende politieke aspecten, zoals de Infrastructuur, het onderwijs en de enorme groei wat Bonaire de laatste 3 jaar heeft doormaakt. 

Waarom M21?

Er waren 2 politici die mijn aandacht meteen trokken. Dat was mevrouw Coffie en de heer Abrahams. Na een niet al te lange research vond ik mevrouw Coffie niet alleen tijdens de eilandsraad vergaderingen sterk naar voren komen maar ze treed ook vaker sterk op naar buiten en liet steeds aan de bevolking zien dat zij wel het verschil durft te maken. 

Toen ik benaderd werd met de vraag of ik als steunpilaar voor mevrouw Coffie’s politieke partij wou dienen zei ik meteen volmondig ja. 

Ik besef dat wij als Politici een zeer belangrijke rol spelen in het leven van de Bonairiaan. Mijn streven is om naast mijn vak als Politica ook als voorbeeldpersoon te fungeren. Iemand die verder wil gaan dan vaardigheden en mooie beloftes, maar die als instrument wil dienen voor alle individuen. Een Politica die gepassioneerd en bevlogen haar vak als geen ander weet uit te voeren. Eentje die wel het verschil voor Bonaire durft te maken!

bottom of page